I forhold til "Mit Vadehav" byder vi på:

Vores besøgssted Ribe VikingeCenter er en rekonstruktion af vikingemiljøer i størrelsesforhold 1:1 fra Ribe og Gl. Hviding. Begge områder ligger placeret nær Vadehavet.

  • Markedspladsen år 710. En rekonstruktion af Sct. Nicolai Gade i Ribe.
  • Ripa By år 825. En rekonstruktion af otte vikingehuse fra området ved Ribelund og fra Tvedgade i Ribe.
  • Storgården år 980. En rekonstruktion af et gårdanlæg fra Gl. Hviding ca. 7 km sydvest for Ribe.
  • Ripa Havn år 770. Rekonstruktionen af moler, værft og værkstedsbygninger er lige nu under opførelse.
  • Ansgars Kirke år 860. Rekonstruktionen af den første kristne kirke i det nuværende Danmark påbegyndes i efteråret 2016.

Ved besøg på Ribe VikingeCenter kan man opleve, at Ribe indgår både fysisk, historisk og samfundsmæssigt et samspil med Vadehavet. Man kan se, hvordan en markedsplads udvikler sig til en by, og man kan få en forståelse af de politiske og økonomiske forhold, som har haft betydning for etableringen af byen Ribe. Stormandsgården viser, hvordan netop det at bo ved Vadehavet har kunnet give ressourcer til et samfund med mulighed for at leve i store flotte huse, elegante møbler, udsmykkede dragter og tid til at tro på guderne. Nutidige børn kan også få en fornemmelse af, at der har været mennesker i Ribeområdet i tusind år, og at vikingebørn har haft et liv, som var væsentligt anderledes end deres eget.

På Ribe VikingeCenter har vi flere forskellige tilbud til skoleklasser. Man kan opleve at være et barn i vikingetiden, hvor man bl.a. skal lave mad, bygge hus, gøre rent, men også danse og lære at blive kriger. Der er en vikingedyst med diverse sportsaktiviteter, et forløb hvor man bliver solgt som træl. Her oplever børn det ulige samfund med hårdt arbejde, dårlig kost og uretfærdighed. Desuden er der et forløb om overgangen fra den gamle religion til Kristendommen, her står man i et dilemma. Et barn er dødt, hvilken tro skal man vælge til begravelsen.

Derudover har vi en bred vifte af guidede ture, som tager udgangspunkt i Vadehavsregionens historie fra vikingetiden.

Kontakt og booking

Ribe VikingeCenter

Lustrupvej 4
6760 Ribe

Telefon 75 41 16 11

Besøg hjemmesiden


 

Brugerbetaling?

Ja – dog er der en særlig aftale om gratis tilbud for skoler i Esbjerg kommunale Skolevæsen.