I forhold til "Mit Vadehav" byder vi på:

Vadehavscentret er Porten til UNESCO's Verdensarv. Her formidler vi Nationalpark Vadehavets unikke natur og kultur gennem centrets udstilling og ture ud i Vadehavet. Centret er nyrenoveret i 2017, hvor det samtidig har fået en ny flot udstilling "Vadehavets trækfugle". Et besøg på Vadehavscentret er en god indgang til turene i nationalparken. Her introduceres man til Vadehavsområdet, der - ud over at være nationalpark - også er udpeget til UNESCO Verdensarv. Vadehavet har en høj biologisk mangfoldighed i et meget dynamisk og forholdsvis ungt landskab. Alt dette kan man lære mere om i udstillingen, hvor man ser vadehavet gennem øjnene af de mange trækfugle, der hvert år gæster Vadehavet.

På ture i nationalparken benytter Vadehavscentrets naturvejledere Vadehavet og marsken vest for Ribe og den lille ø Mandø. For skoler i Esbjerg kommune er der også mulighed for at få besøg af en naturvejleder på skolen. Som forberedelse og/eller efterarbejde i forbindelse med en tur og et besøg i udstillingen, er det en god idé at arbejde med nogle af de mange opgaver fra mitvadehav.dk.

Til turene i nationalparken tilbyder Vadehavscentret forskellige undervisningstilbud, der giver masser af muligheder for hands on-læring på alle niveauer. Det kan f.eks. være inden for emner som havbundens dyreliv, Vadehavets økologi, diger, stormfloder, tidevand, fugle og sæler med mere. Har du specielle ønsker til andre fokusområder, så kontakt gerne centrets naturvejledere og hør om mulighederne.

Ses vi? God tur!

1920 x 1080 Nationalpark Vadehavet Mitvadehav Vadehavscentret.jpg

Kontakt og booking

Vadehavscentret

Okholmvej 5, Vester Vedsted
6760 Ribe

Telefon 75 44 61 61

Besøg hjemmesiden


 

Brugerbetaling?

Ja, se hjemmesiden.

Gratis for klasser fra Esbjerg kommunale Skolevæsen